Bejelentkezés

Nestlé Hungária Kft

1095 Budapest I. kerület, Lechner Ödön fasor 7.
https://www.nestle.hu/
2023-10-16-13-05-25-Nestle_purina_logo kicsi.png

A Nestlé Purina büki állateledelgyár a tavalyi évben ünnepelte 25 éves születésnapját. A gyár maga 1998 óta tartozik a Nestléhez, a város ipartörténeti múltja azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Korábban a terület almatárolónak adott helyet, de jégkrémüzem és termelőszövetkezet is volt itt. A jelenlegi büki Nestlé Purina gyár pedig négylábú kedvenceinknek, kutyáknak és macskáknak készít állateledeleket.

 

A 2023. januárjában bejelentett 140 milliárdos beruházással egy 35 ezer négyzetméteres új gyártóterülettel és ultramodern, automata üzemű raktárral bővül a cég kapacitása.Ez a beruházás nemcsak a vállalat történetében egyedülálló, a magyar élelmiszer-feldolgozóiparban is az elmúlt évtizedek legnagyobbjának számít. Ezzel a Purina gyár Kelet-Európa legnagyobb állateledelgyára lesz, aminek köszönhetően az exportarány 95%-ra nő.

 

2024. februárjában ismét új beruházást jelentettek be, ezúttal 55 milliárd forint értékben. A bejelentés azért is különleges, mert a büki gyár életében a végéhez közeledik a 2020-ban elindított, 5 éves fejlesztési periódus, ami idő alatt a Nestlé összesen több mint 300 milliárd forintot fektetett be a büki Purina gyár fejlesztésébe.

 

Látható tehát, hogy aki a büki Nestlé Purina gyárat válassza munkahelyeként, az egy folyamatosan fejlődő és növekvő, modern vállalatot választ magának, ahol minden munkatárs a vállalattal együtt fejlődhet.Az immáron közel 1500 főt foglalkoztató Nestlé PURINA büki állateledelgyár idén ünnepli 25 éves születésnapját. A gyár maga 1998 óta tartozik a Nestléhez, a város ipartörténeti múltja azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Korábban a terület almatárolónak adott helyet, de jégkrémüzem és termelőszövetkezet is volt itt. A jelenlegi büki Nestlé Purina gyár pedig négylábú kedvenceinknek, kutyáknak és macskáknak készít állateledeleket. 

A 2020-ban és 2022-ben bejelentett beruházások eredményeként 2023. októberében adták át a két, csak nedves, 85 grammos alutasakos állateledel gyártására specializálódott üzemegységet. A közel 90 milliárd forint értékű ütemeknek köszönhetően 280 új munkahely jött létre. A fejlesztéseknek köszönhetően 100 új robot állt csatasorba. A félkész termékek készárúvá csomagolását pedig robottargoncákkal üzemelő automatizált raktár segíti, ennek részeként 4 új teljesen automata csomagolósor is üzembe állt. Hamarosan pedig egy automata üzemű magasraktárral is bővül a cég kapacitása.

Bezár